Om livet

Om at være den veninde jeg gerne vil være

13. februar 2018

Jeg anser ikke just mig selv for en særlig god veninde. Nu tænker du måske, sikke da et statement, men her mener jeg ikke, på den der ikke kan holde på en hemmelighed, en der ikke kan lytte eller sådan en der ikke er der måde, men nærmere som en der er ualmindelig dårlig til at ringe, lave aftaler og andet. Det kræver noget at holde liv i et venskab og hende er jeg ikke. Jeg ønsker det og har alle de gode intentioner, men jeg får det simpelthen ikke gjort. Det har jeg mistet en del veninder på og det er egentlig helt forståeligt. En envejskommunikation er sjældent gavnligt på det lange bane og jeg kan selv blive ærgerlig over selvsamme adfærd. Hey – moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt. Sidste sætning var vist mest en sætning for, at peppe humøret lidt op. Det er ikke sådan at dette skal lyde som en klagesang, det er det ikke. Jeg har det meste af tiden, affundet mig med dén situation.

Jeg har alligevel nogle helt igennem vidunderlige veninder, nogle som jeg har haft det meste af mit liv. Nogle veninder, der kender mig, der ved at det ikke er i ond mening, der ved at det bare er sådan det er med mig. Dem der accepterer det, dem der kan fortælle mig at det er irriterende for så at vide, at de modtager et opkald dagen efter og så får jeg igen ikke gjort mere. Og dem der kan grine af det, kommer videre og igen sørge for, at vi får en aftale i stand. Det er en side af mig, jeg ikke er stolt over, en side der både er ucharmerende og en side, der ikke er særlig flatterende. Derfor vil jeg langt hellere fokusere på, at jeg også kan lykkedes som veninde. I hvert tilfælde ud fra den tese om, at jeg ønsker, at give nogle helt specifikke værdier videre. Et mindsæt. En tilgang. Kært barn har mange navne.

Ovenstående citat skrev min veninde til mig, sammen med ordene, at det er noget jeg kunne finde på at sige. Jeg kan hundrede procent bekræfte, at det er mit store ønske, at det er lige præcis dét rum jeg gerne vil skabe i mit selskab. Nogle gange kan man jo blive i tvivl om ens mål nu også opnås. Et rum hvor er det helt legalt, ikke at være okay. At det er perfekt, ikke at at stræbe efter det såkaldte perfekte billede, ideal eller menneske, som mange mennesker stiler efter. At opnå nogle idealer, der kræver mere af en, end hvad godt er. Den hårdeste verden jeg selv befinder mig i, er mor-verdenen eller forældre-verdenen om du vil. Dén verden synes jeg er benhård. Jeg har mange gange taget mig selv i at stile efter noget, uden jeg havde mærket efter om det var dét værd, om det var min holdning eller om jeg synes det samme. Hvilket til hver en tid vil mislykkedes, hvis ikke jeg mener det. Der kan være svært at navigere i og jeg er først blevet bedre til det efter jeg blev nogens mor anden gang.

Ægte venner og veninder er meget værd og beriger ens liv, omend det kan være uendelig svært at nå der til, hvor en veninde hænger ved. Jeg har faktisk aldrig rigtig synes, at det der med veninde var særlig nemt. Det har jeg for efterhånden længe siden skrevet om lige HER.

Kærlighed til dig   -Johanne  

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar