Kultur

Mine yndlings juletraditioner

6. december 2017

Julen har mange traditioner og jeg vil give dig et lille indblik, i nogle af mine absolutte yndlings traditioner gennem julemåneden.

… allerede inden kalenderen viser den 1. december er jeg vild med den stemning der så småt rammer det ganske land. Og endnu mere når julekasserne bliver hentet ned fra loftet og Nisserne begynder at finde sine pladser rundt i hjemmet. Og den helt magiske stemning der er lige fra Nisserne er på plads i huset og helt indtil de finder ned i julekasserne og op på loftet igen, når december måned når sin udgang.

… hvert år mødes jeg sammen med en del af min familie i et stort indkøbscenter for at begynde juleræset. I bogstavlig forstand. Vi mødes til morgenmad for derefter at fordele os i mindre grupper og begynder at indkøbe alle julegaverne. Det er så hyggeligt og ret forvirrende. Sedlerne er over det hele, vi ringer til hinanden for at aftale hemmeligheder, mødes i smug og flere gange har jeg oplevet at gemme mig bag en disk, fordi en af de andre ikke måtte se mig i den pågældende butik. Ja ja, sjov og forvirring i én pærevælling.

… kreationen og nydelsen af både en adventkrans og en kalenderdekoration er skøn. Her mener jeg alt lige fra at være i skoven og hente mos, kogler og andet til de står og langsomt brænder ned gennem julemåneden. Nu skrev jeg langsomt, men herhjemme kan vi både pludselig være langt foran, men vi kan også komme bagud. I år kan jeg samtidig fornemme en læring for min fireårige i datoer samt en nedtælling til julens kulmination ved begge dekorationer, samt den magiske følelser, hver gang vi tænder lysene.

… nisseløjer! En nisse, der skal vækkes, have risengrød for at forblive sød. En Nisse, der giver en lille gave hver morgen i drengenes personlige julestrømper, der hænger på deres døre. En nisse, der laver fis og ballade.

… som min Tyrk så sandt indoktrinere i vores børn, december er den hyggeligste måned i løbet af et år. Om noget, er december indbegrebet af hygge. Hygge, hygge, hygge og lidt mere hygge. Glæden hos de fleste mennesker, kulden udenfor og varmen indendøre. De levende lys og al den pynt der er både ude og inde. Julebag, god mad og de mange forberedelser. Hygge.

… en ret ny tradition, som vil vare ved en årrække, men ikke primært i vores liv er, at drengenes institution holder bedsteforældredag i begyndelsen af december. Selvom det er en stresset tid, nyder de bedsteforældre der har mulighed for det og vores drenge det nærvær der er sådan en dag. Hvor drengene kan vise deres hverdag frem. Og for mig som forældre, bliver jeg varm indeni, over den omsorg der bliver vist til mine drenge – for nu, er det en juletradition for os.

… juleaften. Den aften vi alle kender og forbinder med en masse følelser. Hvor de forgående 24 dages forberedelser kulminerer på én dag. For mig handler det om det nærvær jeg har sammen med min familie, men også et savn til de mennesker, jeg har kær, men som ikke er blandt os mere. Allermest er det dog hyggen og glæden ved dagen, der fylder min dag. Fra jeg slår mine øjne op den 24. og indtil jeg lukker dem igen, er alt så fuldstændig traditionsbundet, at selv samtalerne er de samme år efter år.

Billedet her er fra sidste jul, hvor drengene havde en hyggestund hjemme på mine forældres gulv. Jeg ser frem til endnu en jul, hvor mine drenge skal have masser af hyggestunder, sammen med vi voksne.

Hvilke faste juletraditioner har du, i din familie? Og hvilken er din yndlings?

Kærlighed til dig
-Johanne

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Kærlighed til dig   -Johanne  

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar