Hverdagens trivialiteter Parforhold

Græsenketanker

5. oktober 2017

Jeg sidder i min røde stol, den jeg har fået fra min Bedstefar. Jeg sidder egentlig ikke særlig godt i den, alligevel sidder jeg tit her. Formentlig af nostalgiske årsager. Jeg sidder allermest og venter på, at mine drengebørn sover, så jeg kan overgive mig til egotid, alenetid og voksen tid, som jeg holder så meget af. Jeg er nemlig den eneste i husstanden, der ud fra et årstal, går under kategorien voksen. Klokken syv i morges vinkede klumperne og jeg farvel til Tyrken. Han er på kursus i Aalborg med en enkelt overnatning. Da vi sagde farvel råbte Rapanden: “Husk nu Baba, jeg kommer først ned i Børnehaven”. Frøhopperen vinkede entusiastisk med sin lille buttede arm. Imens jeg råbte: “nyd alenetiden, nyd at du kan brede dig i en seng helt alene og nyd al den lækre mad og opvartning du har i vente det næste halvandet døgn”. Jeg mener hvert et ord! Han skal nyde og han skal slappe af, trods kursus. Og så skal han i dén grad sove. Måske bliver det hårdt for mig, måske ja, men det bliver skønt for Tyrken og det er meget mere værd på den lange bane for os alle.

Det tænker jeg i virkeligheden er hele humlen i et parforhold. At give hinanden plads, give hinanden tid og rum til at gøre nogle gode ting for sig selv og naturligvis også for hinanden. Vi har begge to gang i en masse projekter, uafhængigt af hinanden, hvilket også betyder at vi er nødt til at give hinanden plads. Det gør vi nu altid, men med en ekstra dimension i denne tid. Af samme årsag er jeg også fokuseret på, at vi taler godt med hinanden, forventningsafstemmer og husker på hinanden. Jeg kunne have sagt en hel masse uhensigtsmæssigt, så han ville føle dårlig samvittighed, ikke kunne nyde og måske ikke kunne sove. Jeg ville også lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke andre gange har sagt noget yderst uhensigtsmæssigt. Jeg bestræber mig dog på, at give plads i vores forhold. Det er så ødelæggende ikke at give plads, det trækker ned og giver minus på alle parametre i forholdet.

Jeg kender min Tyrk og ved, at han enten lader mig sove længe en dag i weekenden, laver min morgenkaffe, hiver en rod op ude i haven eller andre gøremål, som jeg værdsætter. Uden det skal være ‘tjeneste mod tjeneste’, hundredeprocent retfærdighed eller deslige, så giver kærlighed og omsorg tifoldigt igen.

Og fordi jeg har hele min familie lige her, hver eneste dag, så er der noget ganske særligt, når jeg en sjælden gang imellem får mulighed for at have en hel aften alene, forudsat at mine drengebørn forbliver sødt og kærligt i søvnen hele aftenen og natten (kom så drenge, I kan godt. Jeg tror på jer), så vil jeg nyde det.

Bastabum!

Nu tjekker jeg ud og vil nyde mit eget selskab.

Hej.

Kærlighed til dig
-Johanne

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Kærlighed til dig   -Johanne  

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar