Om livet

Hjem – et sted vi lever – Del lll

20. september 2017

Kapitlet – del lll


Gode minder skaber tryghed

Johanne flyttede efterfølgende til Aarhus, hvor hun fandt den perfekte lejlighed. Der fandt hun den ro i hendes liv, som hun havde brug for. “Det har altid været vigtigt for mig med min egen sikre base. Med den lejlighed fik jeg opbygget den tryghed, jeg havde haft på mit værelse hos mine forældre.” Johanne fortæller om at bygge et hjem op med ting, der har en historie. Billeder, en smuk lænestol, der var hendes Bedstefars svendestykke, et gammel trofast tøjdyr. Tingene forankre de gode minder og efterfølges af en glæde, som nærmest opleves som en omsorg for Johanne. “Jeg føler mig hjemme, når jeg sidder og kigger på alle de mennesker, som jeg holder af, og som holder af mig. Det er det, der gør, at jeg hviler i mig selv. Når jeg tænker, at mit liv har været meget rodet og meget dyster i perioder, så kan jeg kigge på alle de dejlige minder. Hvis jeg er nede i et sort hul, hjælper det mig altid at kigge på nogle billeder. Det gør mig glad, og det er det, der gør, at jeg føler mig tryg og sikker. Det er meget det primære for mig som person, og for at jeg kan føle mig hjemme, at der er tryghed og sikkerhed i mit liv.”

Det gode hjem

Nu har Johanne boet i Aarhus i fem år og er glad for det liv, hun har med sin kæreste, og hun nyder hjemmet i Kalmargade. Et hjem der til foråret bliver ramme om endnu en familieforøgelse ud over katten Frida. Deniz og Johanne venter et barn og glæder sig til at skabe et trygt hjem for “baby”. Hjemmet er også et hjem, der indeholder to stærke kulturer: den vestjyske og den tyrkiske, fordi Deniz familie stammer fra Tyrkiet. Hun taler selv vestjysk dialekt, når hun er hjemme i Tarm og føler også sindet er forbundet med den danske muld: “Jeg synes jeg har to ben godt plantet på jorden,” siger hun og griner og tilføjer, at “baby” selvfølgelig kommer til at lære begge kulturer at kende.

Det gode hjem beskriver Johanne som et hjem, der er fyldt med tryghed og varme. “For mig er det mine ting og mine minder, min kæreste og Frida. Liv og tryghed og varme. Det er det primære for mig. Det betyder noget for mig, at vi har det rart, og at de, der kommer på besøg, også har det rart her, hvor vi bor. At der er plads til alle, og at alle kan få lidt mad. Rummelighed og åbenhed til alle er vigtigt.”


Sådan har jeg det endnu. Jeg har stadig den smukke røde lænestol, som min Bedstefar har lavet. Mit gamle tøjdyr, render mine børn nu rundt med og billeder hænger der masser af i hele vores hjem. Det hele er blevet flyttet to gange siden, det stod i den omtalte lejlighed tilbage i 2012. Nu har min mand og jeg skabt et hjem, det hjem vi ønsker at blive gamle i, det hjem hvori vores børn vil mindes deres barndom, et barndomshjem de forhåbentlig oplever, som et varmt, kærligt og trygt hjem. Det er målet og jeg føler, at vi lykkedes indtil videre. Gode minder, skaber nemlig tryghed.

Som jeg beskrev i mit forrige indlæg, del ll, så havde jeg en turbulent tid. En tid hvor jeg ikke kunne finde hoved og hale i hverken mit indre, mit ydre, min omgangskreds, mine drømme heller ej min fortid eller min fremtid – jeg var et stort kaos og forsøgte halvhjertet nogle forskellige løsninger, uden held. Som det så oftest er bliver resultatet derefter, når det bliver gjort halvhjertet, det samme skete naturligvis for mig. Det var først en del år efter jeg blev helhjertet igen, skuden vendte og noget lykkedes for mig. Jeg fik succesoplevelser og fik kontrol over mig selv. Jeg fik så meget styr, som et menneske nu kan, på mine følelser og mit liv. Siden da har jeg tilvalgt at gøre tingene helhjertet, i hvert fald de vigtige ting. For eksempel mit ægteskab, mit moderskab, min prioritering af min familie, mit arbejde, mit valg af bolig og meget andet. Det kan være så angstprovokerende, men jeg føler samtidig, at jeg har spildt nogle år, så jeg har ikke tid til, at spilde mere tid. Dét mine damer og herre, er til gengæld en bevidsthed, der er usigeligt meget værd.

Sådan vil jeg slutte denne lille føljeton, som var en lille bid af min forståelse af hvad hjem er, samt et indblik i en dyster tid i mit lille liv.

Læs også del l og del ll.

Kærlighed til dig
-Johanne

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Kærlighed til dig   -Johanne  

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar