Om livet

Hypnoterapi

1. februar 2017

img_0292

Jeg hørte ordet hypnoterapi allerførste gang for knap 14 dage siden. Da det er så kort tid siden, betyder det blandt andet at ordet endnu ikke er lagret i min hukommelse, så når jeg skal lede efter ordet, bliver det ofte lavet om til hypokondri. Mildt sagt, er det to vidt forskellige ting, omend de to ting vil kunne bruges sammen.

Jeg har ofte hørt, at hypnose kan være gavnligt i forskellige sammenhænge. Jeg synes at det lyder spændende samtidig med, at jeg også synes at det er helt vildt underligt det der hypnose. Den 22. januar scroller jeg ned gennem mit facebook feed, hvor jeg bliver interesseret i et opslag. En jeg kender perifert gennem en anden type behandling, har lavet et opslag, hvor hun nu tilbyder hypnoterapi.

Jeg tænker straks, om den der følelse af ensomhed, som jeg også har skrevet om HER, som fylder inde i mig, om den mon kunne behandles. Det vil være ret fantastisk, hvis jeg kunne slippe af med den. Den følger med mig, både på de gode og endnu mere på de dårlige dage. Så jeg tager en dyb indånding og skriver til Anette, at hvis hun kan bruge mig, så vil jeg gerne prøve det. Hun svarer hurtigt tilbage, at det kan hun og at det lyder nemt, at behandle følelsen af ensomhed. Det giver mig en styrket tro på, at jeg rent faktisk kan gøre noget ved denne følelse, som ind imellem hæmmer mig.

Jeg har før været i behandling hos Anette, fordi jeg har bøvlet med min ryg, så det har været af fysiske årsager. Jeg så frem til, at prøve denne behandlingsform, der går ind og arbejder med den psykiske del. En hypnoterapeut, som Anette er ved at uddanne sig til, kan arbejde terapeutisk med hypnose.

Vi havde aftalt, at jeg skulle komme i søndags, den faste læser vil vide, at min søndag ikke begyndte helt almindeligt, den søndag begyndte ret hektisk med et besøg på Skejby med Frøhopperen. Grundet denne start, som jo egentlig var begyndt flere dage i forvejen gjorde, at jeg var træt og udkørt og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg følte, at jeg havde overskud til at skulle noget og især i hypnoterapi. Samtidig ønskede jeg heller ikke lade denne mulighed gå til spilde.

Så jeg tog min jakke på og viklede mit store grå halstørklæde omkring mig. Jeg gik derhen imens regndråberne ramte min pande, imens jeg forsøgte at samle noget energi. Da Anette åbnede døren, smitter hendes gode humør og hendes sprudlende energi, straks af på mig. Hun spørger ind til, hvordan det går med Frøhopperen, det gør hun, fordi sådan ér hun. Hun er empatisk, hun er omsorgsfuld og hun er nærværende – hun er oprigtigt interesseret i de mennesker, hun har med at gøre. Hun er den der type, som jeg har lyst til, at dele adskillige kander kaffe med, imens vi sludre i timevis. Hun har en evne til, at få en til at føle sig tryg, føle sig set og få sig til at åbne op, for sine tanker. Derfor gik der heller ikke mange minutter inden jeg havde indfundet mig i den pæne brune læderstol og allerede var begyndt at fortælle hende nogle minder fra min barndom. Minder, som jeg ikke har talt om, med ret mange mennesker, nogle ting jeg ikke engang havde fortalt Tyrken.

Sådan begyndte det. Jeg fortalte en masse, Anette spurgte lidt, og jeg fortalte endnu mere. Derefter fik jeg forklaret, hvad der vil ske under hypnosen og jeg havde mulighed for at stille spørgsmål før selve behandlingsforløbet begyndte. Inden den reelle behandling begyndte, kom jeg først i en mild form for hypnose, hvor jeg blev hypnotiseret til at tro, at jeg ikke kun skille mine hænder ad. Det var nemt at følge med, det var skørt i mit hoved og det virkede. Jeg troede ikke, at jeg kunne skille mine hænder ad. Fjollet. Men det var alligevel fint for mig, at have prøvet det inden den dybere hypnose skulle finde sted.

Jeg lagde mig over på den hvide briks og Anette lagde det lilla tæppe over mig, så jeg ikke kom til at fryse. Uden at gå i de dybeste detaljer, blev jeg under hypnosen ført tidsmæssigt tilbage til en tidligere hændelse i mit liv. Jeg fik hjælp til at ændre denne hændelse, jeg tilførte voksne ressourcer, og jeg fik nye synsvinkler på denne episode. Under den hypnoterapi jeg modtog, blev der hele tiden arbejdet med at give mig forslag til, hvordan jeg selv kunne ændre den pågældende hændelse. Jeg fulgte forslagende, fordi jeg på forhånd havde besluttet, at jeg gerne ville følge med, fordi jeg brænder for, at ændre på denne følelse og allerhelst vil være fri for den.

Hypnose er egentlig lidt tosset. Jeg følte, at jeg sov, imens jeg var vågen. Giver det mening? Nej, ikke rigtig vel. Men det var altså sådan jeg følte det. Da jeg vågnede op, kunne jeg huske det hele. Jeg havde været i hypnose i knap en halv time, men jeg følte, at jeg havde fået i 8 timers uafbrudt søvn. Guderne og I faste læsere vil vide, at det ikke er sket i længere tid tilbage end jeg er i stand til at huske. Jeg følte mig lettet. Jeg følte mig glad. Og jeg følte mig helt rolig.

Nu er der gået fire dage siden jeg fik denne behandling og jeg har ikke følt mig ensom én eneste gang siden. Jeg kan selvfølgelig ikke sige, om jeg får den igen, men så har jeg nogle nye redskaber til at arbejde med denne følelse. Til gengæld har jeg tænkt meget over hele episoden. På en eller anden måde, er det en nem behandling. Det er ikke den type behandling, hvor jeg følte, at jeg skulle vende vrangen ud på mig selv. Det var grænseoverskridende, fordi jeg ikke vidste hvad hypnose var, inden jeg prøvede det og jeg fortalte selvfølgelig også om flere private emner, men det var ikke så følelsesmæssigt hårdt som andre behandlingsformer, jeg har forsøgt tidligere. Det hjælper naturligvis også på hele situationen, at Anette har den personlighed, som hun har. Hun er troværdig og gør det, så det føles nemt.

Jeg er glad og taknemmelig for, at jeg har fået denne oplevelse. Den har gjort en forskel. Anette har gjort en forskel for mig.

Hvis du synes, at dette emne har vakt din interesse, eller har du en hændelse, en følelse eller en fobi du kunne tænke dig at blive klogere på og arbejde med, kan jeg varmt anbefale Anette. Hun har flere uddannelser bag sig og er meget kompetent i sit virke. Du finder Anettes hjemmeside HER og du kan finde Anettes Facebook side HER.

Hvis du har lyst, kan du følge mig på Facebook, Instagram og på Bloglovin.

Kærlighed til dig   -Johanne  

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar