Hverdagens trivialiteter Noget med børn

Yes, søvn i min retning

22. januar 2017

Med fare for at jinxe det, så klapper jeg i dag i mine små fede hænder, imens jeg danser en jubeldans rundt gennem hele huset. Frøhopperen har kun været vågen to(!!!) gange i nat og det var kun for at spise. Jeg var så træt i går, så jeg sov klokken 22 og er først vågnet klokken 8 her til morgen, med to liggende natamninger i mellemtiden. Halle-fucking-luja.

Igennem de sidste knap 8 måneder er flere kommet med det velmenende råd, om jeg ikke bare bør give ham en flaske erstatning eller vælling. Og jo, det har da været en mulighed, og jeg kan heller ikke afvise, at jeg ikke har haft lyst til at gøre det. Både fordi tvivlen har fyldt, når så mange mennesker råder mig til det samme og fordi jeg har været desperat for at få noget søvn. Jeg har også overvejet, hvis behov det er, at jeg ikke har gjort det. Er det mit på grund af DENNE historik eller har jeg læst mit barn rigtigt og hvad er det iøvrigt jeg læser i mit barn, andet end han ikke bruger tiden på at sove.

For mit barn er en flaske ikke det rigtige, det handler nemlig ikke så meget om mad, men mere om tryghed, nærvær og kærlighed. Han er en lille bitte baby, der ikke er i stand til at manipulerer, han har bare brug for sin Mor (eller sine forældre, men det er mig der har ham om natten).

I nogle tilfælde tror jeg, at det er misforstået og ikke mindst et ammehæmmende råd og fordi det er et nemt råd at give. Hvilket både er synd og en skam for den Mor der gerne vil amme. Der er så mange mødre der bagefter sidder og ærgrer sig og er kede af det, fordi de ikke ammede lige så lang tid som håbet var, da mælkeproduktionen helt naturligt daler, når efterspørgslen bliver erstattet af en flaske. Mælken bliver produceret efter udbud og efterspørgsel, en helvedes masse hårdt arbejde og så noget viden og en forståelse og en fælles beslutning i familien. Og så skal man have lyst til at amme og ikke mindst alt det der følger med. Det er så vigtigt at få den helt rette vejledning, af fagpersoner, om amning. Når mødre får råd af andre mødre, gives der lige så forkellige råd, som vi er mennesker og som der virkede for den enkelte. Selvom det virker skørt, så er der overraskende få sundhedsplejerske, der ved nok om amning, til gengæld ved Ammenet virkelig meget og har kun fokus på amning. Amningen er det mange mødre har allermest tvivl om, barnets generelle trivsel er der oftest helt styr på og resten fortæller ens mavefornemmelse.

Nå, det var igen en hel masse om amning, men det har jeg også brugt og bruger jeg oceaner af hjerneaktivitet på. Jeg ville egentlig bare lige juble over, at jeg har fået lidt søvn i nat.

Nu vil jeg lave en ordenligt røvfuld pandekager til mine drenge og til mine forældre, som vi forventer ankommer om ganske kort tid.

Ha’ lige en dejlig søndag, ikk? :)

image

Hvis du har lyst, kan du følge mig på Facebook, Instagram og på Bloglovin.

Kærlighed til dig   -Johanne  

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar