Hverdagens trivialiteter Om livet

De sagte ord

17. november 2016

 

img_6544

Hvad menes der egentlig med de sagte ord, med komplimenterne. Ligger der nogle gange mere bag, end hvad vi egentlig siger? Og er dét der måske lyder som en kompliment, ikke er en kompliment. Er der nogle gange noget usagt, som alligevel skinner igennem det sagte.

Der er nogle kommentare, som flittigt bliver brugt, men som jeg undre mig over. Her kommer den kommentar, jeg har undret mig allermest over. Det er som om at det er socialt accepteret at sige det, så længe det er til en, der er gravid.

Hej Tykke

Jeg fatter det ikke.

Er det fordi vi egentlig har lyst til at sige, hvor er du flot. Og du bærer din graviditet rigtig flot.

Eller handler det om ordenes egentlig betydning. Du er gravid, men du har vist spist lidt for mange chokoladebarer og bør stoppe, med den kampvægt du allerede har fået oparbejdet. Og så vil jeg da lige hjælpe dig på vej, med den kommentar.

Eller handler det om, at det vil være så lækkert, at sige tykke til en anden, og egentlig synes vi, at det er pænt og moderat. Allermest fordi der inde i hovedet kører en tekst med noget i retningen af, Hej dit fede svin, du har taget alt for meget på. Det kommer du aldrig af med igen.

Sidstnævnte er heldigvis ikke socialt accepteret, og så lyder Hej Tykke, jo pludselig både pænt og sobert.

Uanset hvad årsagen er, så forstår jeg det ikke. Hverken i min første eller anden graviditet har jeg følt mig unaturlig stor eller andet. Første gang tog jeg 12,5 kilo på, det er vist meget forventeligt. Anden gang tog jeg 22 kilo på, det lyder mere voldsomt og var det måske også, men jeg tog kun så meget på, fordi jeg havde haft et ret fint vægttab lige inden jeg blev gravid. Så jeg vejede cirka det samme, lige inden begge fødsler. Min undren bunder ikke i, at jeg selv er blevet ked af den kommentar. Det er jeg ikke. Men jeg ved, at det sårer mange andre gravide damer. Og så kan jeg i bund og grund bare slet, slet ikke forstå den bagvedliggende årsag.

Jeg holder meget mere af ordene Hej Flotte.

 

Ønsker du at modtage informationer omkring nye indlæg her på bloggen, kan du finde mig på Facebook og på Bloglovin, hvor der bliver linket til alle indlæg.

Kærlighed til dig   -Johanne  

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar