Hverdagens trivialiteter Mad

Sundhed og juicing

31. oktober 2016

Sundhed.

Hvorfor er det nu lige at Marsbar, fløde og cola ikke bare gør mig sprød og slank? Jeg fatter det ikke. Det ville være så meget nemmere at passe mine jeans igen, hvis verden hang sådan sammen. Men lige nu er nullerbukser bare det bedste – okay, det har de alle dage været, men pt. er det cirka det eneste jeg kan passe.

Jeg ved da godt, at jeg børe gnave mig igennem alt for mange gulerødder, drikke te og slæbe mig afsted på en, for mig, absolut intetsigende løbetur. Men som om, at det nogensinde vil ske. Næ nej, jeg sidder herhjemme, med min lidt for støre røv, solidt plantet i sofaen. Jeg drikker alt for meget kaffe og Cola, spiser for meget hvidt brød og for mange Marsbar og jeg løber højest ud til barnevognen, for at få yngsteunge til at sove lidt længere tid.

Og dem der siger, at man taber sig, når man ammer. Ja, den type er jeg så ikke! Tak, for lort. Jeg er mere typen, der kommer med en helvedes masse undskyldninger for, hvorfor jeg helst ikke skal lette rumpetten. Jeg har også hørt et sted, at (hård) motion kan sætte mælkeproduktionen ned. Så det skal jeg jo helst passe på med, ikke sker. Jeg ved egentlig ikke, om jeg kan bilde mig selv eller andre ind, at jeg overhovedet er i stand til at dyrke hård motion. Uanset, er det i hvert fald én stor, fed løgn!

For at det ikke skal løbe helt løbsk, med alle de (u)lækre fedtdepoter, så har jeg fundet en måde, hvorpå jeg kan få lidt flere grøntsager indenbords. For helt ærlig, er der overhovedet nogle der synes det er mega lækkert, at kæmpe sig igennem en omgang grøn salat? Jeg synes, det er pivhamrende kedeligt. Jeg formår ikke at gøre sådan en sag sprød og spændende.

For knap to år siden stiftede jeg for alvor bekendtskab med grøntsagsjuicer. Jeg gik i krig med at undersøge hvilke typer juicemaskiner der findes. Jeg fandt hurtigt ud af, at det helt sikkert skulle være en SLOWjuicer. Men i forhold til vores økonomi, er sådan en sag ret dyr. Tyrken og jeg talte om det nogle dage og blev til sidst enige om, at det var en god idé. Selvfølgelig ville vi få brugt sådan en, ikke mindst på grund af prisen.

Købt, betalt og leveret i løbet af kort tid.

Med så meget andet i vores liv, brugte vi den kun i kort tid og så røg den på besynderligvis bagerst og nederst i hjørneskabet – alle med kendskab med sådan et skab ved, at det er fuldstændig umuligt at komme derind og hente noget. Den røg hurtigt i glemslen. Grunden til at den i første omgang blev sat væk var, at jeg ikke kunne få det der juice til at smage godt. Det smagte alt for sundt, besk og bare rigtig træls. Og så tog det alt for lang tid de gange jeg prøvede til på at juice.

Der gik små to år og vi flyttede ud i det gamle hus. Efter nogle uger, kom jeg til en flyttekasse, hvor den der juicer var i. Mest af alt fik jeg dårlig samvittighed på grund af prisen på den, sat i relief med hvor lidt jeg havde fået den brugt. Igen, fik den pladsen nederst og bagerst i hjørneskabet. Dumt.

En dag sidder jeg og surfer rundt på nettet og støder på en kvinde ved navn Maj Ølting. Hun juicer. Meget. Og hun er pissesej til det. Hun promovere sig primært på, Juicing for småbørnsmødre. Det kunne jeg jo relatere til. Jeg gik i krig med at læse alt på hendes hjemmeside, facebookside og instagram. Straks kriblede det i mine fingre og fedtdepoter. Maj har simpelthen sådan en god og virkelig nem tilgang til juicing og har faktisk nærmest idiotsikret sin fremgangsmåde – med opskrifter, indkøbslister og billeder. Da jeg først lige fangede hendes grundprincipper, var det så nemt at gå til.

Nogle af de ting Maj nævner, er simpelthen så logisk og lige til, at det er helt pinligt, at jeg ikke selv kunne tænke til det. Blandt andet – lad juiceren stå på bordet. Kan den manglende evne til at tænke selv, mon gå ind under ammehjerne?

Derudover er ét af Majs mål at sørge for, at det med at juice ikke tager længere tid end 10 minutter. Og så kan, ikke engang jeg, finde på flere undskyldninger. Jeg fik printet én af Majs indkøbslister, købte ind og proppede det så i min juicemaskine. Voila! En lækker juice kom ud i den anden ende. Som selv min treårige Rapand kan lide.

Nu har jeg i cirka fire måneder fået lavet juice mindst én gang i ugen, oftest to gange. Jeg har en SLOWjuicer, så mine juicer kan holde sig tre døgn i køleskabet. Jeg har fundet nogle gamle rødbedeglas, hvor det juice der kan være i ét glas, svarer til 600 gram grøntsager. Så er jeg nemlig fri for, at have dårlig samvittighed over, ikke at gnave mig igennem en masse andet grønt. I Majs opskrifter er der 75% grønt og 25% frugt. Jeg prøver, at minimerer frugtindholdet endnu mere, så jeg får så lidt frugtsukker som muligt.

Efter jeg nu har lavet en del juicer, er jeg kommet dertil, hvor jeg også kan lave en ryd-op-i-køleskabet-juice, hvor det ikke smager dårligt, flere gange har det endda smagt virkelig godt. Dog smager juicen allerbedst, når jeg følger en af Majs opskrifter. De smager frisk og sundt – det er de jo også.

Nu havde jeg i forvejen ingen problemer med, at få grøntsager i min Rapand, faktisk efterspørger han ofte grøntsager, når han er sulten. En dag tog jeg ham alligevel med i køkkenet, for at hygge os sammen, imens jeg samtidig fik lavet juice til de næste tre dage. Rapanden var meget ivrig og synes det var smadderfedt at lave juice. Maj skriver også om, hvordan du får børn til at drikke grøntsagsjuice, hvilket jeg synes er interessant – ikke mindst for at inkorporere nogle sunde vaner og finde forskellige måder at få høvlet nogle grøntsager indebords. Da Rapanden og jeg var ved at være færdige med at juice, aftalte vi, at vi skulle holde juicepicnic på stuegulvet.

img_6008

Hver en dråbe gled ned, og det var lækkert. Maj er lækker og har fundet en genial måde, at få grøntsager ned på.

Som en sidegevinst, har jeg også tabt lidt kilo, efter jeg er begyndt at drikke juice sammen med mit daglige olieshot. Det er sgu da ret lækkert.

img_6223

Fire glas, som dem på billedet, bliver cirka hver fjerde dag smidt i køleren. Dét er altså nemt at gå til.

Tjek Maj Ølting ud, hun er for sej og gør juicelivet meget nemmere og ikke mindst overskueligt. Uanset, om du er småbørnsmor eller ej. Jeg vil vove den påstand, at hendes side er vedkommende for enhver.

Pøj pøj med din juicing.

 

Ønsker du, at modtage informationer omkring nye indlæg her på bloggen, kan du finde mig på Facebook, hvor der bliver linket til alle indlæg.

Kærlighed til dig   -Johanne  

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar