Om livet

Knæk Cancer

25. oktober 2016

Hej du, Cancer!

Må du rådne op og slå dig selv ihjel, så vi aldrig skal høre om dig igen! Du er IKKE velkommen her!

Hilsen Mig

 

Den pisse, lorte sygdom! Når vi taler om cancer, så er det svært at finde positive gloser. Og alle de negative må gerne nævnes i flæng!

Pt. går vi lidt rundt om os selv herhjemme. En af vores gode venner, der også er far til nogle af vore tætteste venner, har netop fået konstateret cancer. Det er uretfærdigt. Det er uretfærdigt for alle der gennemlever sygdommen – både den ramte og de pårørende.

Efter, igen, at have få cancer tæt ind på livet, bliver jeg mindet om livets skrøbelighed og hvilken værdi livet har. Der er ikke mange der kan se sig fri for, at have haft cancer tæt inde på livet. Det er frygteligt og svært ikke at blive berørt af alle de historier der er. For netop en kræft historie kender de fleste, desværre.

Jeg har selv haft en forældre, der fik diagnosen – lungecancer. Siddet med tanken om, at miste en forældre, tanken om at mine børn ikke skulle lære deres Morfar at kende. En ubærlig tanke. Heldigvis viste det efter nogle uger, at være en fejldiagnose og vi kunne igen ånde lettet op og leve videre. Ikke alle er lige så heldige som os.

Da vores ven blev dianogetiseret for knap halvanden uge siden, væltede verden. Det var datteren, min gode veninde, der ringede og gav mig beskeden. Jeg var lamslået. Jeg sad bare. Vrælede. Og sagde, at jeg ikke havde noget klogt at sige. Der fik jeg 12 i, at være en lorte veninde.

Men hvad siger man? Hvad er de rigtige ord? Jeg har endnu ikke fundet noget klogt at sige.

 

Hver tredje dansker bliver ramt af cancer og gør derfor resten til pårørende. Hver dag får 97 danskere konstateret cancer. Og det er en sygdom, der hver dag koster 43 danskere livet. Det må der kunne gøres noget ved. Med tanke på statistikkerne, er det ikke raketvidenskab, at regne ud, at vi alle, på den ene eller den anden måde kommer i kontakt med sygdommen. Enten kommer du til selv at få den, eller have et nært, nært familiemedlem med cancer.

Da jeg stiftede bekendtskab med denne Knæk Cancer indsamling, gav det pludselig mening. Altså ikke cancer, men hvad jeg bør gøre. Lave en indsamling. Det er alligevel det klogeste, jeg er kommet i tanke om i meget lang tid.

Vi har besluttet at tømme fryseren denne måned for så, at overfører 500,- til indsamlingen Knæk Cancer. Hvert beløb tæller.

Hvis du ønsker, at hjælpe med min indsamling, kan du enten:

Sende en SMS med teksten KC 80441 til 1277, så støtter du indsamlingen med 100,-

Ellers kan du, klikke dig ind, på indsamlingen HER og se hvordan det går og støtte med et valgfrit beløb. Du kan betale med enten mobilepay eller dankort – og som en ekstra bonus: hvis du udfylder formularen med CPR-nr, bliver beløbet automatisk trukket fra i SKAT, så det er nærmest halv pris.

What’s not to like!?

kc_badge_vi_stctter_2016_0_0

Kærlighed til dig   -Johanne  

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar