Noget med børn Om livet

Er mine børn nu ikke danske?

27. september 2016

I øjeblikket raser der en debat om hvem der er danskere og hvad der er afgørende for hvornår man er dansker. I denne diskussion vil nogle, inddirekte, mene, at mine børn ikke er danskere. Da de ikke opfylder “kravene” for, at være dansker.

Et af deres efternavne stammer oprindeligt fra Tyrkiet, de har brune øjne og så vil de formentlig få helt mørkt hår, i takt med at de vokser op. Er det vitterligt dét, der er afgørende?

Det ér en absurd diskussion! Moderen i den omtalte familie fortæller blandt andet, at hun for 21 år siden håbede, at tiderne ville være anderledes nu. Det er det, i nogen øjne, ikke.

Da vi for lidt over fire år siden, skulle blive enige om vores hypotetiske børns efternavne, var Tyrken fuldstændig klar i spyttet. Jeg havde ikke skænket det en tanke.

Det var vigtigt for Tyrken, at de skulle kunne “gemme” deres tyrkiske rødder, hvis de havde brug for det. Alle deres navne, både fornavn og efternavn skulle se dansk ud. Argumentet var, at ingen skulle kunne dømme dem, stemple dem og måske endda kunne fravælge dem, på grund af deres nationalitet.

Betyder det så, at vi ligger os fladt ned og accepterer, samfundets syn på vores familie? Både og. Vores børn er halvt danske og halvt tyrkiske, og vores hverdag er fuldstændig dansk. Vi taler dansk, vi er blege og spiser flæskesteg. Vi er stolte over, at vores børn er halvt af hver! Samtidig vil vi, ligesom alle andre forældre, gerne beskytte vores børn. Derfor har vi valgt navne der ser danske ud og som kan siges på tyrkisk. Vi bor i Danmark og holder ferie i Tyrkiet, har familie der kun taler dansk og en anden del der udelukkende taler tyrkisk og nogle der taler flere sprog.

Jeg håber inderligt, at mine børn, til deres dages ende, vil være stolte af, at have tyrkiske rødder. Det bør de være! Og vi som forældre, gør alt hvad vi kan, for at det lykkedes.

God aften – uanset køn, alder og nationalitet.

 

Ønsker du at modtage informationer omkring nye indlæg her på bloggen, kan du finde mig på Facebook, hvor der bliver linket til alle indlæg.

Kærlighed til dig   -Johanne  

Hvis du har lyst, kan du følge mig og blive opdateret via de sociale medier, FacebookInstagram og på Bloglovin.

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar